Fordonsplats

Nytt kösystem för att hyra garage eller P-Plats

Nu har vi öppnat möjligheten för våra hyresgäster att ställa sig i kö för en fordonsplats. Det fungerar på samma sätt som när man ska söka en lägenhet hos oss. Det enda kravet vi har är att man måste ha ett tecknat hyresavtal på en lägenhet hos oss, dvs man måste bo hos Flens Bostads AB för att få ställa sig i kö på bilplatstorget.

Alla som har ett bostadshyresavtal tecknat med oss får tillgång till ”mina sidor” där man kan göra olika ärenden som rör boendet. Det är på ”mina sidor” som du  aktiverar din plats i kön för att hyra en fordonsplats.

Ni som ansökt och fått er lägenhet genom vårt marknadssystem ”Bostadstorget” kommer att känna igen er när ni loggar in. Ni ser er ansökningsprofil som tidigare, men skillnaden är att sidan automatiskt blivit utökad med uppgifter som rör den bostadslägenhet du skrivit hyresavtal på.

Ni som bott hos oss i många år och har tecknade hyresavtal innan vi införde vårt marknadssystem ”Bostadstorget” och inte känner igen dessa begrepp behöver inte vara oroliga. Ni har också tillgång till ”Mina sidor” där ni kan aktivera er i kön för att hyra en fordonsplats.   

När ni aktiverat er i kön för att hyra en fordonsplats, så samlar ni poäng för var dag man varit registrerad. När en fordonsplats, t ex ett garage eller en parkeringsplats blir ledig så läggs den ut för publicering på ”Bilplatstorget”. Alla som är aktiverade i kön för att hyra en fordonsplats kan anmäla sitt intresse för den lediga bilplatsen och av de som gjort det kommer hyresavdelningen att välja ut den som har flest köpoäng. Man har rätt att anmäla intresse för alla bilplatser oavsett var de är belägna och oavsett var man själv bor i vårt hyresbestånd. Om det är flera sökande till ett samma garage, är det inte enbart köpoäng som avgör. Om en av personerna bor i det hus som garaget ligger i så bedöms den personen få företräde. Om fler än en bor i det hus garaget ligger i så avgör köpoängen vem som blir erbjuden. I övrigt är det köpoängen som avgör vem som först blir erbjuden att teckna hyreskontrakt på fordonsplatserna.

Så här går det till!

  • Logga in på Mina sidor >>
  • Under fliken ”Mitt Sökande” visas kö fordonsplats, markera rutan och aktivera.
  • Kontrollera ”Min Sökandeprofil” att dina uppgifter är uppdaterade och korrekta med dina aktuella uppgifter.
  • Från och med nu kan du anmäla intresse på ledigt garage eller P-Plats som publicerats under lediga objekt.

Om du har frågor om fordonsplatser är du välkommen att kontakta Flens Bostads hyresavdelning för att få hjälp. flensbostad@flen.se Telefon: 0157-43 17 10