Köhantering och kundanmälan

Webb-baserat uthyrningssystem

Flens Bostads AB har ett nu ett nytt uthyrningssystem som vi administrerar i "Mina Sidor".

Du kan titta vad som finns ledigt utan att registrera dig, men om du vill samla köpoäng och anmäla intresse för en lägenhet eller fordonsplats måste du registrera dig. Ett poäng för varje dag som går. Dessa poäng avgör sedan turordningen för vem som slutligen får erbjudande om att teckna ett hyreskontrakt. Då ordnar systemet det så att de som har flest insamlade poäng hamnar först i ansökningslistan för just den specifika lägenheten och de med färre poäng hamnar längre bak. Därefter görs en prövning där det krävs att bli godkänd enligt vår hyrespolicy. De fem sökande som har flest poäng och blivit godkända blir slutligen erbjudna möjligheten att teckna hyreskontrakt.

Om det är första gången du ska söka lägenhet hos oss

 • Gå in på Mina Sidor genom att klicka på ”Sök lägenhet – Mina Sidor”
 • Logga in med BankID eller registrera ett användarnamn och lösenord.
 • Följ instruktionerna. Fyll i noggrant i alla uppgifter i samtliga steg. Fält som är markerade med * är tvingande.  
 • När du är klar med sista steget skall du läsa igenom texten som beskriver hur vi behandlar dina personuppgifter och därefter ge ditt samtycke för att kunna gå vidare. 
 • Grattis! Nu är du registrerad på Mina Sidor och från och med nu samlar du poäng att använda vid lägenhetsansökan. Det är också på Mina Sidor som du får meddelanden när du är sökande. Senare när du väl har tecknat ett hyresavtal kan du se uppgifter om din lägenhet och ditt boende. 
 • Observera att de uppgifter du lämnar i din Sökandeprofil kommer att ligga till grund för din framtida ansökan om lägenhet. Därför är det mycket viktigt att samtliga uppgifter är korrekta och uppdaterade. Uppdatera din Sökandeprofil vid varje tillfälle något har förändrats. T ex om du fått ett nytt arbete med en högre inkomst så är det viktigt att du anger det i uppgifterna om din inkomst. Om nyligen börjat arbeta eller om du fått nytt jobb med högre lön så kommer inte det att kunna styrkas vid en kreditkontroll. Då är det lämpligt att ladda upp dokument med arbetsgivarintyg samt de senaste lönespecifikationerna som kan styrka de uppgifter du lämnat. 
  Det är viktigt att du uppdaterar dina kontakt- och adressuppgifter mm vid varje tillfälle något har ändrats.
 • Du måste logga in på Mina Sidor minst en gång om året för att inte förlora dina köpoäng. Om du varit inaktiv i 12 månader så spärras din profil. Du får ett meddelande med en påminnelse att återaktivera din ansökan innan dess. Meddelandet skickas på Mina Sidor och till den epostadress du angivit i din ansökansprofil. Om inte ansökan återaktiveras kommer den att raderas helt från systemet efter 16 månader och man måste därefter göra en helt ny ansökan om man åter vill börja samla poäng.

Om du har fått ett Lägenhetsförslag via E-post

 • Om du har lagt upp Bevakning på Mina sidor så får du meddelande med ”Förslag på bostad" som matchar din bevakning.
 • Ett sådant meddelande får du för att vi vill uppmärksamma dig på att det just då finns en ledig lägenhet som motsvarar dina angivna önskemål. Om du då är intresserad av att hyra den lägenheten måste du logga in på Mina Sidor och leta upp den lägenheten och göra en intresseanmälan. Om du inte gör det så händer ingenting.
 • Efter att du gjort din intresseanmälan kommer Flens Bostad att granska samtliga som gjort en intresseanmälan på den lägenheten.
  Läs vidare från punkt 6 här nedan om vad som händer därefter.

Söka ledig lägenhet på Mina Sidor

 • Gå direkt till länken Sök Bostad eller fordonsplats på Mina Sidor och logga in med BankID eller ditt användarnamn och lösenord.
 • Där visas lediga hyresobjekt och det finns en sökfiltrering där du kan begränsa din sökning om du t ex endast vill söka en specifik lägenhetsstorlek. Om du vill söka bland samtliga lediga lägenheter så ska du inte fylla in något i fälten för sökfiltrering.
 • Nu visas en sammanfattning av de lediga hyresobjekten. 
 • Om du är intresserad av något hyresobjekt skall du anmäla ditt intresse genom att klicka på Intresseanmälan.
 • Du får under hela ansökningsprocessen meddelande om vad som hänt och vad du ska göra.
 • När sista anmälningsdatum gått ut kommer Flens Bostad att granska vilka som gjort en intresseanmälan. Om du vill veta mer om hur granskningen går till och vad som krävs för att man ska bli godkänd ber vi dig att läsa vår Uthyrningspolicy.
 • De 5 sökande som stått längst i bostadskön och är godkända kommer att få ett erbjudande om att gå vidare i ansökningsprocessen och ges möjlighet att titta på lägenheten. I det erbjudandet står det vem man ska kontakta för att komma överens om en tid och datum för visning. Därefter ska man meddela om man vill gå vidare och teckna hyreskontrakt.
 • Om samtliga 5 gillar lägenheten och vill gå vidare och teckna hyreskontrakt, blir det den av de 5 som har flest köpoäng som får hyra lägenheten. Om t ex den med flest köpoäng väljer att tacka nej, så blir det därefter den med näst flest köpoäng som får hyra lägenheten. Om t ex alla 5 som först fått erbjudande väljer att tacka nej, så kommer Hyresavdelningen att gå tillbaka till listan med ansökningarna och skicka ett erbjudande till de nästa 5 i kön med godkända ansökningar.
 • Den av de sökande som slutligen får teckna hyresavtal på den lägenhet de sökt har då utnyttjat sina samlade poäng som blir noll. Efter att man tecknat hyreskontrakt så avaktiveras möjligheten att söka ny lägenhet i 6 månader, men man tillåts att börja samla nya poäng redan nästa dag om man önskar. För att börja om och samla nya poäng för framtida bostadsansökan så måste man logga in på Mina Sidor för att återaktivera sin kundansökansprofil. Om man inte gör det så samlas inte några nya poäng.
 • Vid uthyrning gäller vår uthyrningspolicy. Bostadsbolaget förbehåller sig rätten att fritt välja hyresgäst. Om du vill ha personlig service är Du alltid välkommen att ringa oss på 0157-43 17 10  eller besöka oss på Flens Bostads kontor på Storgatan 23 i Flen.